×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Leonardo DiCaprio protesteert tegen Donald Trump

30.04.2017 -

Leonardo DiCaprio liep zaterdag in Washington mee in een protestmars tegen het klimaatbeleid van president Donald Trump. De 42-jarige acteur voegde zich bij de duizenden mensen die zich hadden verzameld bij het Witte Huis.


Leonardo DiCaprio liep zij aan zij met leiders van verschillende inheemse stammen. Hij had een bordje vast waarop stond 'klimaatverandering is echt'. Eerder op de dag had de acteur al een ontmoeting met deze leiders. ''Vereerd om mij te voegen bij inheemse leiders en oorspronkelijke bewoners terwijl ze vechten voor klimaatrechtvaardigheid. Sluit je bij mij aan en sta ze bij'', twitterde hij.

Op Trumps honderdste dag als president protesteerden duizenden mensen tegen zijn klimaatbeleid. Zijn regering heeft onder meer de restricties voor uitstoot van broeikasgassen, het boren naar olie en de mijnindustrie versoepeld. Ook heeft Trump publieke pagina's op de website van het Witte Huis over klimaatverandering laten verwijderen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties