×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

BNNVARA overweegt Bart de Graaff te herdenken

22.04.2017 -

Omroep BNN-VARA denkt erover om met “iets groots” te komen om BNN-oprichter Bart de Graaff te herdenken. Dat vertelt zijn zus Mirjam. Bart de Graaff overleed in 2002 op 35-jarige leeftijd. De televisiemaker zou anders afgelopen week 50 jaar oud zijn geworden.


“Tijdens besprekingen bij BNN-VARA kwam het ter sprake”, vertelt zijn zus in het AD. “BNN dat twintig jaar bestaat. Bart vijftien jaar dood. Tien jaar geleden De Grote Donorshow - gingen we iets groots doen?” Maar wat haar betreft hoeft het niet per se. “We laten hem voortleven in de Bart de Graaff Foundation waarin we jonge mensen met een lichamelijke beperking helpen die ook iets willen opzetten. En ik blijf het leuk vinden om mijn kinderen te vertellen over Bart en dingen te laten zien."

Bart de Graaff (1967-2002) kreeg nadat hij was doorgebroken met een televisiecommercial zijn eigen programma bij Veronica. Later groeide zijn programma B.O.O.S. uit tot de jonge omroep BNN. Hij leed aan een nierziekte en kreeg een donornier, maar zijn lichaam stootte het orgaan af. In 2002 overleed hij op 35-jarige leeftijd.

In het Gooi vond zaterdag een speciaal wandelevenement plaats voor en door nierpatiënten om de televisiemaker te herdenken. Ruim zeshonderd mensen deden mee en haalden daarmee meer dan 62.000 euro op voor de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. De bijeenko

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties