×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ed Sheeran vestigt Top 40-record

20.04.2017 -

Met Shape of You heeft Ed Sheeran het record van langst genoteerde nummer 1-hit in de Top 40 op zijn naam geschreven. Het nummer bereikte de eerste plaats op 21 januari en heeft die positie de afgelopen veertien weken zonder onderbreking weten vast te houden. Dat is in de 52-jarige geschiedenis van de Top 40 nooit eerder gebeurd, meldt de Stichting Nederlandse Top 40 donderdag.


Het oude record stond op naam van Gusttavo Lima. Zijn nummer Balada stond in 2012 dertien weken boven aan de hitlijst en stootte op zijn beurt Marco Borsato's Dromen zijn bedrog (1994, twaalf weken) van de troon.

In 2014 stond Sheeran al vijf weken op nummer 1 met Thinking Out Loud. Hij brengt zijn totale aantal weken boven aan de Top 40 daarmee op negentien. Zes artiesten stonden alles bij elkaar langer op de eerste plaats: Marco Borsato, George Michael, Elton John, Jan Smit, Justin Bieber en Guus Meeuwis.

De Top 40 is elke vrijdagmiddag te horen op Radio 538.

Foto: BuzzE

Reacties