×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Patrick Kluivert dient geen smaadklacht in tegen Van Gogh-rover

19.04.2017 -

Voormalig topvoetballer Patrick Kluivert ziet af van een aanklacht wegens smaad of laster tegen de inbreker die in 2002 twee Van Gogh-schilderijen stal.


Dat bevestigt zijn raadsman Gerard Spong woensdag. Over de reden wil hij niets zeggen.

Kluivert kondigde vier weken geleden stappen aan tegen de Van Gogh-rover Octave Durham, alias Okkie. Deze beweerde in maart in een Brandpunt-documentaire na de roof ondergedoken te hebben gezeten bij Kluivert in Barcelona.

Nooit onderdak verleend
Volgens Spong ontkende Kluivert dat ten stelligste en had hij de schilderijenrover 'nooit of te nimmer ergens onderdak verleend'. Hij zou evenmin bij Kluivert in huis zijn geweest.

Op de vlucht voor de politie zei Durham in Barcelona 'een vriend van vroeger' te hebben getroffen, de op dat moment wereldberoemde spits van Barcelona. In de documentaire zei de schilderijenrover: 'Ik zei: Als ze me pakken, kom jij in alle kranten van de wereld. Waarop hij zei: dat kom ik toch al. Dus toen bleef ik bij hem.'

Foto: BuzzE

Reacties