×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rusland doet niet mee aan Songfestival

13.04.2017 -

Rusland doet definitief niet mee aan het Eurovisiesongfestival 2017 in Oekraïne. Dat heeft de Russische publieke omroep in een verklaring laten weten.


Zangeres Joelia Samojlova zou haar land vertegenwoordigen in Kiev, maar de Oekraïense autoriteiten willen haar niet toelaten omdat ze eerder op de door Rusland ingelijfde Krim heeft opgetreden. Volgens de Oekraïense wet is het reizen naar de Krim over Russisch grondgebied strafbaar.

Het Europese samenwerkingsverband van publieke omroepen, de EBU (Europese Radio-unie) had twee opties bedacht om Rusland toch aan het liedjesfestijn te laten deelnemen. De gehandicapte Samojlova zou ergens buiten Oekraïne via een satellietverbinding haar bijdrage kunnen leveren, of er zou een andere artiest, die wel de goedkeuring van Oekraïne krijgt, naar Kiev afreizen. De omroep noemt beide opties onaanvaardbaar.

Het besluit van de publieke omroep betekent ook dat de kijkers in Rusland het Eurovisiesongfestival dit jaar moeten missen. Vanwege het conflict zal de registratie niet op de Russische televisie worden uitgezonden.

Foto: BuzzE

Reacties