×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Léonie Sazias is kankervrij

13.04.2017 -

Geweldig nieuws voor Léonie Sazias van 50Plus. Ze is kankervrij na een succesvol verlopen ingreep.


Dat meldt De Gooi- en Eemlander. Bij de politica en voormalig omroepster werd eerder dit jaar darmkanker geconstateerd. 

Nu kan ze kankervrij aan haar loopbaan als Tweede Kamerlid beginnen. Toch heeft de ziekte mentaal wel zijn sporen nagelaten. 'Het lijkt alsof ik alles altijd fluitend doe, maar het doet mentaal veel met je als de mededeling dat je darmkanker hebt uit de strakblauwe hemel komt vallen. Nog los van wat een narcose en een operatie met je doen', vertelt ze aan de krant. 

Ondanks dat de kanker dus weg is, wordt er wel gesproken over preventieve chemotherapie, maar dat ziet Léonie niet zo zitten geeft ze aan. Ze heeft al een operatie gehad waarbij dertig centimeter van haar darmen is verwijderd. Dat heeft natuurlijk ook zijn gevolgen. 'Het gaat steeds beter, al moet ik lange afstanden nog wel op wieltjes afleggen', legt ze uit. Volgende week begint ze aan haar werk in Den Haag. 

Foto: Reni van Maren

Reacties