×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rusland: 'Inreisverbod zangeres oneerlijk'

23.03.2017 -

Rusland noemt het inreisverbod van Oekraïne voor de zangeres Joelia Samojlova naar het Eurovisie Songfestival 'oneerlijk' en 'een klap voor het imago' van de liedjeswedstrijd. Kiev legde de artieste een inreisverbod op omdat ze vanuit Rusland naar de Krim reisde voor een optreden.


Rusland annexeerde de Krim in 2014. In Oekraïne staat een forse celstraf op het reizen naar de Krim over Russisch grondgebied. Samojlova zou in juni 2015 in de stad Kertsj op de Krim hebben opgetreden en toen uit Rusland zijn gekomen.

Rusland verwacht dat Oekraïne de beslissing om de gehandicapte artieste een reisverbod op te leggen heroverweegt. Dat zei een woordvoerder van het Kremlin donderdag.

Foto: BuzzE

Reacties