Vertrek bij GTST zorgde voor tranen bij Bartho Braat

Bartho Braats vertrek bij Goede tijden, slechte tijden vorig jaar heeft hem niet onberoerd gelaten. "Tijdens mijn afscheid heb ik wel een traan gelaten, dat zal ik niet ontkennen", vertelt de acteur.

"Je laat toch een kwart eeuw achter je en de manier waarop men mij uitzwaaide ontroerde me enorm." Bartho staat momenteel op de planken in het nieuwe Nederlandse toneelstuk Gare De Lyon, waar hij een oude bekende tegenkomt. Zijn tegenspeelster is Jette van der Meij, een andere GTST-coryfee. "Voor de trouwe soapkijker zijn we al een tijdje 'uit elkaar' maar in werkelijkheid zijn we geen dag van elkaar gescheiden geweest", zegt Bartho daarover. "De repetities voor onze voorstelling begonnen namelijk al toen ik nog in de serie speelde. Ik was al gecast en later koppelde Marianne van Wijnkoop mij aan Jette als tegenspeelster. Als thuiskomen voelde dat echter niet, want we zijn dus nooit gestopt met werken met elkaar."

Gare De Lyon gaat over twee geliefden die elkaar na dertig jaar weer ontmoeten. Het stuk is tot half mei in heel Nederland te zien. De première is volgende week zaterdag in het DeLaMar Theater in Amsterdam.