×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zoons Audrey Hepburn ruziën over erfenis

09.02.2017 -

De twee zoons van filmster Audrey Hepburn zijn in een strijd verwikkeld over erfstukken van hun moeder. Luca Dotti beschuldigt zijn halfbroer Sean Ferrer ervan de liefdadigheidsinstelling die in hun moeders naam is opgericht te gronde te richten.


Sean (56) en Luca (47) richtten die stichting, Audrey Hepburn Children’s Fund, samen op na de dood van Audrey in 1993. De organisatie haalt geld op met tentoonstellingen waarin spullen uit haar leven en carrière te zien zijn. Volgens Variety was Sean de voorzitter van de stichting, maar trad hij in 2012 af wegens persoonlijke en financiële problemen. Luca nam het stokje van hem over.

De jongste zoon klaagt nu zijn halfbroer aan, omdat die de activiteiten van de stichting dwarsboomt. Sean zou de organisator van een tentoonstelling in China hebben gedreigd met een rechtszaak als hij de expositie liet doorgaan en zou ook hebben gezorgd voor de uitstel van een evenement in Australië. Een tentoonstelling in Zuid-Korea zou door Seans toedoen helemaal niet hebben plaatsgevonden.

In de rechtbankpapieren beweert Luca dat door Seans handelen de organisatie in zulke financiële problemen is gekomen, dat de kans bestaat dat de instelling verplichtingen aan onder meer een kinderziekenhuis niet kan nakomen en het Audrey Hepburn Children's Fund ten onder gaat.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties