×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Floortje terug naar Syrië inzending voor Emmy

08.02.2017 -

De dramaseries De zaak Menten (MAX) en Als de dijken breken behoren tot de inzendingen van de NPO voor de International Emmy Awards en de Rockie Awards. Ook de documentaireseries Floortje terug naar Syrië (BNN-VARA), Langs de oevers van de Yangtze (VPRO) en de HUMAN-serie Schuldig maken deel uit van de selectie waarmee de NPO kans hoopt te maken op de tv-prijzen.


In totaal heeft de NPO vijftien programma’s uitgekozen voor de International Emmy Awards. In de categorie Jeugd zijn dat Skatekeet van de EO en de VPRO-programma’s Alleen op de wereld en Freeks wilde wereld (I love Africa).

In de categorie documentaires zet de NPO in op de De Europeaan (VPRO), De stakende stad (KRO-NCRV), Emma Wil Leven (BNN-VARA), Floortje terug naar Syrië (BNN-VARA), Langs de oevers van de Yangtze (VPRO), Schuldig (HUMAN), Tegenlicht: Cyberjihad (VPRO) en Vergeet mij niet (EO).

Rockie Awards
In de categorie drama stuurt de NPO de series Als de dijken breken (EO) en De zaak Menten (MAX) naar New York. In de categorie kunst vestigt de NPO zijn hoop op Het geheim van de Meester (AVROTROS), een serie met Jasper Krabbé. De Close Up-documentaire Verhoeven vs Verhoeven (AVROTROS) wordt ingestuurd voor de categorie kunstdocumentaires.

Naast de vijftien inzendingen die naar de International Emmy Awards worden ingezonden, draagt de NPO voor de Rockie Awards ook de korte animatie (Otto) van de NTR voor in de categorie Animatie.

Ramses
De International Emmy Awards zijn de belangrijkste internationale tv-onderscheidingen en worden dit jaar voor de 45ste keer uitgereikt. Of de programma’s zullen meedingen naar de prijs blijkt in oktober tijdens de tv-beurs MIPCOM in Cannes, waar de nominaties bekend worden gemaakt. Eind november vindt in New York de uitreiking plaats. Twee jaar geleden won Maarten Heijmans een Emmy voor zijn rol van Ramses Shaffy in de dramaserie RAMSES. Eerder werden er Emmy’s uitgereikt aan onder meer de Nederlandse programma’s: All Stars, De Donor Show en Welcome to North Korea.

De Rockie Awards worden jaarlijks uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival in Banff, Canada. Honderden televisie-en digitale formats strijden om een Rockie Award die in verschillende categorieën wordt uitgereikt. Het BANFF World Media Festival wordt van 11 tot 14 juni gehouden.

Foto: BuzzE

Reacties