×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Donald Trump was twee jaar geleden nog lyrisch over Meryl Streep

10.01.2017 -

Toekomstig president Donald Trump lijkt zijn mening over actrice Meryl Streep radicaal te hebben aangepast na haar venijnige toespraak tijdens de Golden Globes. Streep sprak Trump in de ontvangstspeech van een grote oeuvreprijs aan op zijn hatelijke gedrag en het belachelijk maken van een gehandicapte journalist. Trump reageerde op Twitter door drievoudig Oscarwinnares Streep 'een van de meest overgewaardeerde actrices van Hollywood' te noemen.


Het blad Vanity Fair heeft echter een interview teruggevonden uit 2015 waarin de omstreden miljardair Streep juist 'een fantastische actrice' noemde. In een gesprek met The Hollywood Reporter in augustus van dat jaar prees Trump zowel Streep als Julia Roberts als zijn favoriete actrices. 'En ze is ook een heel aardig mens', voegde de Republikein er ook nog aan toe.

De toespraak van Streep tijdens de uitreiking van de Golden Globes doet veel stof opwaaien. Zij kreeg veel steun voor het feit dat zij haar angst uitsprak over Trump en journalisten opriep de waarheid hoog in het vaandel te blijven houden. Ook bekritiseerde zij de miljardair vanwege zijn hatelijke opmerkingen tegen mensen die andere ideeën dan hij hebben.

Overgewaardeerd
Na de toespraak van Streep hebben organisaties die strijden voor persvrijheid een opvallend aantal donaties ontvangen. Entertainment Weekly heeft ondertussen een lijst samengesteld van alle mensen die Trump de afgelopen jaren 'overgewaardeerd' heeft genoemd.

Op de lange lijst met namen staan onder meer president Barack Obama, Jerry Seinfeld, Jon Stewart en de voltallige cast van de hitmusical Hamilton. De cast vroeg toekomstig vicepresident Mike Pence na een bezoek aan de voorstelling of hij in het Witte Huis ook de rechten van minderheden wil verdedigen.

Foto: BuzzE

Reacties