×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eelt verwijderen

Advertentie

29.12.2016 -

Eelt is wat veel mensen storend vinden op de voeten. En ja, die ruwe huid staat niet erg charmant in open schoentjes. Gelukkig kun je daar thuis zelf heel makkelijk iets aan doen.


1.       Neem een voetenbad 
Neem een kom, een klein beetje soda en lauwwarm water. Mix de soda met het water en doppel je voeten hierin. Zit 10 minuten stil en je voeten worden gezuiverd en voelen hierna lekker zacht aan. Dit is ook een ideale basis voor de nagelverzorging, want het knippen en vijlen van nagels wordt na zo’n voetenbad veel makkelijker en aangenamer. Maar je bent hierna nog niet van je eelt af. 

 
2.       Aanpakken die eelt
Een puimsteen kan helpen, maar je moet vaak lang over je voeten wrijven en de meeste mensen hebben daar geen zin in. Veel makkelijker is een elektrische voetvijl voor eelt verwijderen. Hiermee zorg je ervoor dat eelt minutieus wordt verwijderd, zonder dat je zelf hoeft te wrijven. De rollers van het eeltapparaat vijlen de ruwe huid er met gemak af. Wat overblijft is de zachte huid van je voeten eronder. Neem geen dure eeltverwijderaar. De goedkope werken net zo goed en zijn beter voor je portemonnee.
 
3.       Vochtinbrenger
De laatste stap is om je voeten zacht en soepel te maken (en houden!). Arganolie is een ideale vochtinbrenger en een prima alternatief voor bijvoorbeeld bodylotion. Het bevat vitamine E en zorgt ervoor dat je voeten heerlijk glad en zacht worden. Tegenwoordig hebben veel drogisterijen arganolie te koop.
Foto: Silk'n

Reacties