×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ziekenhuis geeft fouten toe bij overlijden van Yolanthe Sneijder-Cabau's neefje

19.12.2016 -

Het Tergooi-ziekenhuis heeft toegegeven fouten te hebben gemaakt bij de behandeling van de 21-jarige Rogier Mooij, het neefje van Yolanthe Sneijder-Cabau. Hij overleed in november 2014.


De doodsoorzaak was een ontstoken hartzakje. Rogier meldde zich bij de eerste hulp met hevige pijn op de borst en werd vervolgens opgenomen. Er werd gedacht dat hij een klaplong was, maar dit was niet het geval. De klachten verergerden en 13 uur later was hij dood. 

De moeder van Rogier wilde dat er een obductie, waarmee de doodsoorzaak wordt vastgesteld, werd uitgevoerd. Daaruit bleek dat haar zoon is overleden aan een ontstoken hartzakje. 

Het ziekenhuis omarmt nu de conclusies van de onderzoekscommissie-Meurs. Daarin wordt onder andere geconcludeerd dat de toestand van de hockeyer niet goed is ingeschat. Daarnaast zijn er fouten gemaakt bij het sluiten van de vaststellingsovereenkomst. 

 

 

Foto: YouTube en Reni van Maren

Reacties