×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Joop Braakhekke overleden

08.12.2016 -

Joop Braakhekke is vandaag overleden. De televisiekok leed aan alvleesklierkanker en is thuis in zijn woonplaats Amsterdam overleden.


Joop is vanmorgen alleen in het bijzijn van zijn echtgenoot Wim Nijkamp gestorven, zo meldt De Telegraaf. 

Joop werd afgelopen mei nog genezen verklaard van de slopende ziekte. Hij had een Whipple-operatie, waarbij een deel van de alvleesklier wordt verwijderd, ondergaan om de alvleesklierkanker uit zijn lichaam te krijgen. Helaas kreeg hij in september te horen dat de ziekte terug was en dat hij uitzaaiingen had naar de longen en de lever.

De kok onderging onlangs in Duitsland nog immuuntherapie. Toen hij thuiskwam liet hij weten dat het naar omstandigheden goed met hem ging. Toen de kanker terugkwam werd hem door het ziekenhuis ook geadviseerd om een zware chemokuur te ondergaan. Hij was daarover in eerste instantie niet enthousiast, maar als er geen andere opties waren en de keuze was tussen de dood en chemo zou hij toch voor de chemokuren gaan.

Joop Braakhekke was een bekend televisiepersoonlijkheid. Naast kok van Le Garage en En Pluche was hij vanaf 1993 jaren lang te zien als presentator in het programma Kookgek. Door dat programma heeft hij naam gemaakt als televisiekok.

Foto: Reni van Maren

Reacties