×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Verklaring Bill Cosby mag gebruikt worden

06.12.2016 -

Een statement van Bill Cosby waarin hij verklaart jonge vrouwen drugs te hebben gegeven om seks met ze te hebben, mag gebruikt worden in de rechtszaak tegen de komiek.


De 79-jarige The Cosby Show-ster had de rechter gevraagd de verklaring niet toe te laten in de zaak, omdat deze onderdeel zou zijn geweest van een deal. Zijn advocaten beweren dat Cosby beloofd was dat als hij het statement zou tekenen, hij niet zou worden aangeklaagd. Een rechter gaf maandag echter aan dat er nooit immuniteit is toegezegd.

In de getuigenissen van Cosby uit 2005 en 2006, verklaarde de gevallen ster dat hij in ieder geval twee keer seks had met een tiener. Hij bekende vrouwen het slaapmiddel Quaalude, in Nederland ook bekend onder de naam Methaqualon, te hebben gegeven. In één van de statements verklaarde Cosby dat hij in zijn glorietijden een bureau wekelijks vijf of zes modellen naar zijn studio liet sturen. De seks die daar geregeld op volgde was volgens Cosby altijd vrijwillig.

De afgelopen jaren hebben tientallen vrouwen aangegeven dat Cosby hen heeft gedrogeerd en misbruikt. De beschuldigingen omvatten een tijdspanne van decennia. Het huidige proces draait slechts om één van de vermeende slachtoffers van de komiek, Andrea Constand. Het proces tegen Cosby start in juni.

Foto: BuzzE

Reacties