×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koninklijke onderscheiding voor Eddie Redmayne

02.12.2016 -

Eddie Redmayne heeft een gedenkwaardige middag achter de rug. De 34-jarige acteur mocht bij de Britse koningin Elizabeth langskomen op Windsor Castle. Daar kreeg hij een koninklijke onderscheiding voor zijn acteerprestaties. Redmayne is toegetreden als officier in de 'most excellent order of the Britisch Empire', afgekort OBE.


Op foto's die door het Britse hof zijn verspreid, is te zien hoe Redmayne oog in oog staat met de koningin. Ook laat hij trots zijn lintje zien. De acteur had voor de ceremonie zijn kostuum uit de kast gehaald en had voor de gelegenheid ook zijn vrouw Hannah en zijn ouders meegenomen.

'Ze vroeg me of ik liever films of theater deed', zei Redmayne na afloop tegen de verzamelde Britse pers over zijn onderonsje met Elizabeth. 'En ze vroeg me of ik het leuk vond.'

Redmayne, die momenteel in de film Fantastic Beasts and Where to Find Them is te zien, noemde de onderscheiding een grote eer. 'Ik had nooit gedacht dat ik dit zou krijgen, zelfs niet in mijn stoutste dromen', zei hij. 'Bovendien is het adembenemend om in Windsor Castle te zijn met alle kerstversieringen.'

Foto: Twitter Royal Family

Reacties