×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bob Dylan zorgt voor ruzie

23.10.2016 -

Het is hommeles binnen de gelederen van het Nobelcomité, de organisatie die betrokken is bij de toekenning van de Nobelprijs voor Literatuur. Schrijver Per Wästberg veegde vrijdag de vloer aan met Bob Dylan. Die reageert maar niet op de prijs die hij heeft gewonnen en dat vindt de Zweed onbeschoft en arrogant.


In een persbericht liet het Nobelcomité zaterdagavond laat weten dat de uitspraken van Wästberg van persoonlijke aard zijn en absoluut niet de mening is van het comité.

Sara Danius, voorzitter van het Nobelcomité zegt dat er nooit wordt ingegaan op de manier waarop prijswinnaars reageren op het feit dat ze de prijs hebben gekregen. “Dat doen we ook nu niet”, laat ze weten.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties