×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bob Dylan verwijdert Nobelprijs-titel van zijn site

21.10.2016 -

Eerst reageerde Bob Dylan helemaal niet op de toekenning van de Nobelprijs voor Literatuur. Na een week verscheen op zijn website de vermelding 'winner of the Nobel prize in literature'. Dat duurde ongeveer 24 uur. De aanduiding is alweer verdwenen.


Zelfs het Nobelprijscomité kreeg de 75-jarige zanger, tekstschrijver en componist niet te pakken. In Stockholm blijft men echter optimistisch: hij komt vast op 10 november naar de Zweedse hoofdstad om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen. Maar zeker is dat niet. Dylan staat allang bekend als eigenzinnig.

Op zijn website verscheen de vermelding van de Nobelprijs bij het boek The Lyrics 1961-2012, niet toevallig een verzameling van zijn teksten. Waarom de vermelding is verdwenen, staat er niet bij. In de historie van de Nobelprijs voor Literatuur werd de prijs wel eens geweigerd en de laureaat kreeg ook wel eens een verbod van zijn land om de prijs te gaan ophalen. Wat nog niet voorkwam, was absolute radiostilte.

Foto: BuzzE

Reacties