×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nieuwe wet Californië na aantijgingen Cosby

29.09.2016 -

De aantijgingen tegen Bill Cosby hebben in de Amerikaanse staat Californië geleid tot een nieuwe wet. Woensdag is de wet ondertekend waardoor de verjaringstermijn van 10 jaar komt te vervallen voor zedenmisdrijven.


Veel vrouwen zeggen decennia geleden al door Cosby te zijn gedrogeerd en misbruikt of verkracht, maar hij kan hiervoor niet meer vervolgd worden, omdat deze zaken inmiddels verjaard zijn. Het wetsvoorstel wordt niet met terugwerkende kracht ingevoerd, dus de meeste vrouwen die aangifte hebben gedaan tegen Cosby kunnen er geen gebruik van maken.

In juni begint een rechtszaak om vermeend misbruik dat in 2004 zou hebben plaatsgevonden. Cosby heeft alle beschuldigingen ontkend. Volgens het Amerikaanse openbaar ministerie wordt slechts 2 procent van de daders van een zedenmisdrijf uiteindelijk veroordeeld.

Foto: BuzzE

Reacties