×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Herman Finkers ereburger Overijssel

22.09.2016 -

Herman Finkers is donderdag benoemd tot ereburger van Overijssel. De geboren Almeloër krijgt de prijs vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten voor de provincie.


De bijbehorende versierselen werden de cabaretier in Zwolle opgespeld door commissaris van de Koning Ank Bijleveld, tijdens de uitreiking van de cultuurprijzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Volgens het provinciebestuur heeft Finkers een grote rol gehad bij de ontwikkeling van het zelfbewustzijn van de regio en geldt hij als boegbeeld. Met zijn cabaretprogramma's en de tv-serie 'Van Jonge Leu en Oale Groond' heeft hij Overijssel en Twente landelijk op de kaart gezet, aldus de provincie. Ook heeft hij zich ingezet voor het behoud van de streektaal.

"We bint onmundig trots op oe" (We zijn enorm trots op je), zei Bijleveld tegen de verraste Finkers.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties