×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eurovisie Songfestival komend jaar in Kiev

09.09.2016 -

Komend jaar zal het Eurovisie Songfestival plaatsvinden in Kiev. Dat is vandaag bekendgemaakt.


Dat hebben de European Broadcasting Union (EBU) en de National Television Company of Ukraine (NTU) vrijdag naar buiten gebracht.

De hoofdstad van Oekraïne kreeg de voorkeur boven de steden Odessa en Dnipro, die ook in de running waren om het evenement te hosten. Het land in Oost-Europa mag het liedjesfestijn in 2017 organiseren omdat de Oekraïne in mei het festival won. Zangeres Susana Dzhamaladinova kreeg de meeste punten voor haar protestlied 1944, over de deportatie van 240.000 Krim-Tataren naar Centraal-Azië. Het nummer werd overigens niet onverdeeld positief ontvangen.

Het Eurovisie Songfestival trekt jaarlijks 200 miljoen kijkers. Het is niet de eerste maal dat Oekraïne gastland is voor een groot zangevenement. In 2005 vond het ESF ook al plaats in Kiev en in 2009 en 2013 organiseerde het land de Junior-editie van het liedjesfestival.

Het songfestival vindt in 2017 plaats in het International Exhibition Centre, dat ruimte biedt aan 11.000 toeschouwers. De voorrondes vinden plaats op 9 en 11 mei. Op 13 mei 2017 is de grote finale. Tickets voor alle drie de avonden komen aan het eind van dit jaar in de verkoop.

Afgelopen jaar won in Stockholm, Zweden de Oekraïense Jamala. Zij zong het nummer 1944. 


 

Foto: BuzzE

Reacties