×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Heftige beelden: Richard Branson gewond na fietsongeluk

'Ik dacht echt dat ik dood ging'

26.08.2016 -

Richard Branson is gewond geraakt tijdens een fietstocht. De oprichter van Virgin was aan het trainen voor de Virgin Strive Challenge op de Britse Maagdeneilanden toen hij hard onderuit ging. De foto's die daarna zijn gemaakt van de ondernemer laten zien hoe heftig die valpartij was.


Richard vertelt het verhaal zelf op de site van Virgin. 'Een paar avonden geleden ging ik fietsen. Toen ik een heuvel afging werd het ineens heel donker en fietste ik ergens tegenop. Het volgende moment vloog ik over mijn stuur en flitste mijn leven voorbij voor mijn ogen', laat hij weten. 

'Ik dacht echt dat ik dood ging. Ik kwam met mijn hoofd eerst op het asfalt, maar gelukkig kregen mijn schouder en wang de grootste klappen en droeg ik een helm', gaat hij verder. 'Mijn fiets vloog verder en was weg. Hij was compleet vernield.' 

Ook Richard zelf is er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. 'Mijn wang is helemaal kapot en mijn knie, kin, schouder en lichaam hebben diepe wonden. Toen ik landde en doorhad dat ik nog leefde probeerde ik te bewegen. Ik kon niet geloven dat ik nog leefde, laat staan dat ik niet verlamd was', tikt de geschrokken Richard.

Meteen na zijn val kon de zakenman alweer grappen maken. 'De eerste persoon die bij me kwam was mijn assistente Helen. Ze kwam terug van haar vakantie en vroeg zich af wie er op de straat lag. Ik was zo blij dat ik leefde dat ik meteen weer grappen kon maken en zei tegen haar: Ik leef! Je hebt tenminste nog werk!' 

Richard werd naar Miami gebracht voor scans en röntgenfoto's. Gelukkig voor hem heeft hij niks, behalve een gebroken wang en wat gescheurde gewrichtsbanden. 

Foto: Twitter Richard Branson

Reacties