×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Yuri van Gelder op Lowlympische Spelen

Als een ware rockster

21.08.2016 -

Waar normaal gesproken de grootste artiesten in de meest indrukwekkende decors optreden, hingen zondag aan het begin van de middag alleen twee ringen. De organisatie van Lowlands bood de gevallen topturner Yuri van Gelder aan het begin van de laatste festivaldag een podium in de enorme Alpha-tent om alsnog zijn olympische nummer te turnen. En dat wilden een heleboel festivalgangers wel meebeleven.


Als een ware rockster maakte Van Gelder zijn entree in de stampvolle tent. Onder luid gejuich en een daverend applaus werd hij door de Lowlanders onthaald. "Welkom bij de Lowlympische spelen", kondigde de presentator de ringenspecialist aan. "Wij hebben hier een man die jaren heeft getraind voor de Olympische Spelen. En daar ook enorm heeft gepresteerd. Hij haalde de finale, maar mocht het daar niet afmaken. Dat gaan we hier vandaag rechtzetten."

Aan de twee ringen die uit het dak van de enorme tent naar beneden kwamen, gaf Van Gelder op een pompende housebeat een vlekkeloze act weg. Tussen de indrukwekkende krachtinspanning door, was duidelijk te zien dat hij enorm genoot van het enthousiasme van het publiek. Na de imposante oefening kreeg de topsporter nog een laatste daverend applaus en maakte hij een ererondje over het podium.

Namens de organisatie kreeg hij ter compensatie van het misgelopen olympische eremetaal, de Lord of the Rings-erepenning' overhandigd. Voordat hij het podium in Biddinghuizen verliet, richtte Van Gelder zich nog even tot het publiek. "Hartstikke fijn dat jullie dit hebben willen zien. Een volle zaal, daar hou ik van. Geniet van deze dag. Maak er een mooi feest van!"

Onder andere WIlbert Mutsaers was erbij en plaatste een filmpje van het optreden van Yuri. 

 

 

Yuri van Gelder #Lowlands @yurivangelder

Een video die is geplaatst door Wilbert Mutsaers (@wilbertmutsaers) op

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties