×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Weer goud! Sharon van Rouwendaal wordt eerste bij openwaterzwemmen

15.08.2016 -

Er is weer een gouden medaille gehaald door een Nederlandse sporter. Sharon van Rouwendaal pakt de gouden plak bij het 10 kilometer openwaterzwemmen.


Dat liet de zwemster vandaag zien in de zee in Rio de Janeiro. Al ruim voor de finish was Sharon eigenlijk niet meer in te halen. Ze eerste de eerste Nederlandse vrouw die deze medaille binnenhaalt. 

Het is de tweede keer dat Sharon meedoet met de Olympische Spelen. In Londen 2012 werd ze, samen met haar collega's, zesde op de 4x100 meter wisselslag. Dit jaar deed ze zelf ook mee 400 meter vrije slag, daar werd ze 19e. De 800 meter liet ze schieten om zich te focussen op deze 10 kilometer. Daar heeft ze duidelijk profijt van gehad!

 

Good practice this morning. Getting to know the course! It was fun to swim with Olympic Champion open water Maarten van der Weijden!

Een foto die is geplaatst door Sharon van Rouwendaal (@svrouwendaal) op

 

Morning swim at the Copacabana!

Een foto die is geplaatst door Sharon van Rouwendaal (@svrouwendaal) op

 

Foto: Instagram Sharon van Rouwendaal

Reacties