Farce Majeure eenmalig terug op tv

Begin september keert het satirische programma Farce Majeure voor een keer terug op televisie. Dat meldt KRO-NCRV. Farce Majeure was in de jaren zestig en zeventig een zeer populair programma waarin de politiek op humoristische wijze op de hak werd genomen.

Jan Fillekers, Henk van der Horst en Ted de Braak kijken in het programma terug op sketches en liedjes uit het programma, dat verder werd gemaakt door Alexander Pola en Fred Benavente. Een van die liedjes was de carnavalshit Kiele kiele Koeweit. De plaat haalde in 1974, ten tijde van de oliecrisis, de top 10.

Het is in september vijftig jaar geleden dat de eerste uitzending van Farce Majeure door de NCRV werd uitgezonden. De programma’s werden traditioneel afgesloten met het lied Het is uit het leven gegrepen. Daarin waren de leden van Farce Majeure verkleed als straatzangers en zongen ze op een marktplein hun lied waarin ze op verzoek van de aanwezigen antwoord gaven op vragen.

In de eenmalige uitzending kijken niet alleen de nog in leven zijnde leden terug op Farce Majeure. Ook politici uit die tijd komen aan het woord.