×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bill Cosby eist getuigenis van aanklaagster

21.07.2016 -

Bill Cosby wil dat Andrea Constand, die hem beschuldigd van seksueel misbruik, in persoon getuigt in de rechtbank. De komiek is daarvoor in beroep gegaan bij de rechtbank van Pennsylvania, waar in mei in afwezigheid van Constand werd besloten dat Cosby moet terechtstaan.


'De inbreuk op meneer Cosby's recht op confrontatie bij de hoorzitting is veel te belangrijk om niet te herzien', schreef zijn advocaat volgens People in het beroep. Andrea Constand, een voormalig basketbalcoach van Temple University, zegt dat de 78-jarige acteur haar in 2004 in zijn huis heeft gedrogeerd en aangerand. Tijdens de hoorzitting in mei werd een in 2006 door haar gegeven verklaring voorgelezen.

Mocht Cosby, die gedurende zijn carrière mogelijk wel vijftig vrouwen seksueel heeft misbruikt, schuldig worden bevonden, dan kan hem dat komen te staan op maximaal tien jaar gevangenisstraf. De van zijn voetstuk gevallen ster heeft op zijn beurt Constand aangeklaagd wegens contractbreuk. De twee troffen in 2006 een regeling in de zaak, waarin Constand tekende voor geheimhouding. Zij heeft zich in de media en op Twitter toch uitgelaten over Cosby.

Foto: BuzzE

Reacties