×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bennie Jolink nooit meer op het podium

Eindelijk tijd voor de kleinkinderen

09.07.2016 -

De pauze die Bennie Jolink noodgedwongen heeft ingelast, zou wel eens een definitief afscheid van het podium kunnen worden. Daar houdt de Achterhoekse zanger serieus rekening mee.


Het optreden trekt door zijn aangeboren astma een steeds zwaardere wissel op de voormalige Normaal-kopman. Daarom besloot hij in juni al om alle concerten voor de rest van het jaar te schrappen. Maar de boerenrocker, die vorig jaar al met 'zijn' Normaal afscheid van het publiek nam, houdt er rekening mee dat hij nooit meer op de planken zal staan.

Na een optreden met de Pensionado's, een band met leeftijdsgenoten, merkte Jolink al hoe slecht zijn conditie is. "Kijk, dat zittend spelen en wat nummertjes zingen, dat is allemaal best te doen. Maar er moet rond zo’n optreden ook het nodige worden geregeld. Uitgangspunt van De Pensionado’s is dat we voor ons plezier wat muziek maken. Maar dat kan ik helemaal niet. Ik ben mijn hele leven prof geweest en alles moet gewoon goed verlopen. Als er dan wat fout gaat, is dat normaal gesproken helemaal niet erg. Alleen kan ik dat er met mijn slechte conditie niet bij gebruiken", zegt de Achterhoeker

.Het ging helemaal mis toen motorfanaat Jolink de TT in Assen had bezocht. "We hadden een geweldig plekje op de VIP-tribune. Met een VIP-parkeerplaats om de hoek. Maar toen we daar aankwamen en tegen de verkeersregelaars zeiden dat we naar het VIP-gedeelte moesten, zeiden ze op z’n Drents: ‘Niks mee-j te moak’n’. Waarop we onze auto ergens op de Drentse hei hadden staan en kilometers moesten lopen. De volgende dag was ik totaal uitgeteld.”

Door ingrijpen van zijn vrouw Ellie kwam hij in het ziekenhuis terecht, waar ze hem een week hielden. Daarna wist manager Ronnie Degen Bennie te overtuigen om alle optredens van dit jaar te schrappen. En als het geen tijdelijk afscheid van het podium blijkt te zijn, weet de 69-jarige Achterhoeker wel waar hij zich mee bezig zal houden. Schilderen en tekenen en genieten van de kleinkinderen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties