×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sol heeft succes met actie voor ziek zusje

Binnenkort naar Houston

04.07.2016 -

Sol Wortelboer en zijn 14-jarige zieke zusje Sabine oogsten succes met de crowdfunding die Sabine in staat stelt binnenkort af te reizen naar Houston in Texas om zich te laten behandelen aan een uiterst zeldzame hersentumor.


Een paar dagen na het verschijnen van een indrukwekkende video op YouTube van Sol en Sabine, is er genoeg geld om naar Texas af te reizen. Op haar website Stichting Sabii staat dat ze op 16 juli naar Houston vertrekt. Haar eerste behandeldag is op 18 juli. Voor de eerste maand in de privékliniek van dokter Burzynski heeft Sabine Wortelboer 40.000 dollar nodig. Daarna bedragen de maandelijkse kosten van de kankerbehandeling 20.000 dollar. De teller staat inmiddels op 44.262 dollar.

Sol Wortelboer, bekend van 6Pack en Peking Express en de muziekzender Xite, vertelt aan het AD dat zijn zusje in Nederland weinig overlevingskansen heeft. "Ze is geopereerd en ondergaat nu chemotherapie en bestralingen. Maar daarna kunnen ze in Nederland niets meer voor haar doen'', zegt Sol. "Ze heeft dan 2 procent kans om te overleven. In Texas liggen haar kansen heel anders: de arts daar heeft met nieuwe medicatie goede resultaten geboekt. Van de tien kinderen die hij heeft behandeld, leven er nog acht. Dat zijn statistieken waar wij ons aan vastklampen.''

Sol heeft het filmpje gemaakt omdat de zorgverzekering de behandeling niet vergoedt. "En om te laten zien dat Sabine een heel gewone tiener is. Ze gaat naar school, heeft een vriendje. Maar in plaats van dat ze daarmee bezig is, is ze bezig met: ben ik er straks nog wel? Met de behandeling in Amerika is de kans heel groot dat ze over een tijdje weer het leven leidt van een normale tiener.''

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties