Placeholder

Marco Gerris in The Hitman’s Bodyguard

De Nederlandse choreograaf Marco Gerris speelt een rol in de Amerikaanse actiefilm The Hitman's Bodyguard. Gerris, ook bekend als jurylid van So You Think You Can Dance, speelt één van de schurken en maakt deel uit van het stuntteam van de productie. Dat heeft zijn gezelschap ISH Dance Collective zondag bekendgemaakt.

In Amsterdam worden de komende weken opnames gemaakt voor de film, waarin Hollywood-sterren als Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Gary Oldman meespelen. Er zijn bijrollen voor Nederlandse acteurs als Tine Joustra, Barry Atsma en Noortje Herlaar.

The Hitman's Bodyguard vertelt over een huurmoordenaar (Jackson) die door een bodyguard (Reynolds) moet worden beschermd als hij besluit te getuigen tegen een moordlustige Oost-Europese dictator (Oldman). Deze zal echter alles in het werk stellen om te voorkomen dat de twee mannen de rechtbank in Den Haag bereiken.

Gerris heeft een aantal actiescenes met Ryan Reynolds, en vermoedelijk ook eentje met Samuel L. Jackson. “Het is echt wel een jongensdroom die ik van mijn bucketlist af kan strepen”, aldus de choreograaf. “Wie wil er nou niet meedoen in een megagrote Hollywoodfilm?!”

Het is overigens niet de eerste film waarin Gerris te zien is. Hij speelde eerder een skater in Down, de Amerikaanse remake van Nederlandse horrorhit De Lift.

Het werken aan de film dient ook als voorbereiding voor een nieuwe theatervoorstelling die ISH naar verwachting in 2020 gaat spelen, gebaseerd op stunts en actiescènes in films. The Hitman's Bodyguard moet begin 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.