×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Berget heeft te doen met Sylvana

'Ik voel me dan zelf ook aangesproken'

02.07.2016 -

Het doet Berget Lewis pijn dat Sylvana Simons de laatste weken het mikpunt is van allerlei racistische uitingen. De zangeres voelt zich zelf ook aangesproken, zegt ze.


"Ik word er verdrietig van als ik zie dat er voor haar een uitzwaai-Facebookpagina is gemaakt. Ik voel me dan ook aangesproken als donkere vrouw", aldus Berget. Ze vindt het veel te ver gaan dat mensen Sylvana dood wensen, omdat ze een mening heeft. "Het is gelukkig een sterke vrouw, ik ken haar. Af en toe stuur ik een berichtje met: Nou, zet 'm op. Kracht."

Berget heeft in het verleden zelf ook het nodige meegemaakt. Als kind in Amsterdam-Zuid werd ze regelmatig aangesproken omdat ze uit het enige zwarte gezin uit de buurt kwam. De zangeres kan dat inmiddels makkelijk van zich af zetten. "Racisme is er altijd geweest. Het komt nu misschien alleen iets meer boven drijven door de komst van sociale media. Iedereen kan nu veilig vanachter z'n computertje van alles roepen", zegt ze in Volkskrant Magazine. "Ik vertik het een k-u-t-gevoel te krijgen van mensen die zelf zo gefrustreerd zijn."

De zangeres let zelf ook goed op haar woorden om te voorkomen dat ze allerlei bagger over zich heen krijgt. "Je hoeft maar boe of bah te zeggen en je hebt het gedaan."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties