×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Götz George (77) overleden

Commissaris Schimanski uit Tatort

26.06.2016 -

De Duitse acteur Götz George is overleden. Hij stierf al vorige week zondag na een korte ziekte op 77-jarige leeftijd, zo deelde zijn impresariaat in Berlijn zondag mee.


George was een bijzonder populaire acteur. Vooral door zijn vertolking van commissaris Horst Schimanski in de krimiserie Tatort reikte zijn roem ook over de Duitse grenzen. Hij speelde de opstandige vrijbuiter Schimanski gedurende liefst 32 jaar 48 keer.

De acteur speelde zijn beroemdste rol in een film in 1995, toen hij in Der Totmacher de homoseksuele moordenaar Fritz Haarmann vertolkte. Maar hij had ook andere kanten. De bioscoopbezoekers zagen hem bijvoorbeeld in de satire Schtonk! uitblinken.

In 2007 werd hij voor zijn gehele carrière geëerd met de Deutsche Fernsehpreis. Hij speelde daarna rustig verder. 

Reacties