×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Emile Ratelband veroordeeld wegens mishandeling

80 uur werkstraf en 1 maand voorwaardelijk

22.06.2016 -

Emile Ratelband heeft woensdagmiddag in hoger beroep 80 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van één maand tegen zich horen eisen wegens mishandeling van zijn ex-echtgenote Moon.


De advocaat-generaal bij het gerechtshof in Den Haag stelt dat Ratelband zijn ex-vrouw Moon op 8 december 2013 in Rotterdam tegen beide benen heeft geschopt en een klap in het gezicht heeft gegeven. Voor dat feit werd hij in september vorig jaar door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot een geldboete van 750 euro.

Moon heeft heimelijk geluidsopnamen gemaakt van de gebeurtenissen. Ratelband zou daarop hebben geroepen: ,,Je gaat eraan. Je denkt dat je van mij af bent, maar je komt niet van mij af. Je gaat eraan. Ik laat je kapot schieten."

Volgens de verdachte zijn die geluidsopnamen gemanipuleerd. Het OM meent dat die opnamen kunnen worden gebruikt als bewijs en de feiten kunnen worden bewezen. Het OM vindt verder dat Ratelband de gebeurtenis bagatelliseert en de verdenking in zijn richting ontkent. ,,Dit geeft weinig hoop voor de toekomst”, aldus de advocaat-generaal.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties