×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Overlijden Prince was ongeluk

03.06.2016 -

Prince is overleden door een per ongeluk genomen overdosis van de zware pijnstiller fentanyl. Dat heeft de forensisch patholoog-anatoom die het onderzoek naar de doodsoorzaak leidde donderdag bekendgemaakt.


Fentanyl is een synthetisch opiaat dat wordt gebruikt om pijn te bestrijden maar dat ook als erg riskant en verslavend te boek staat. Het gevaar van overdosering is groot. In het medisch rapport staat dat Prince zich het middel, sterker dan morfine, zelf heeft toegediend. Zijn overlijden was een gevolg van ,,fentanyl-vergiftiging'' door onvoorzichtigheid.

Prince Rogers Nelson, zoals zijn volledige naam luidde, kreeg pijnstillers voorgeschreven. Dat bleek uit de recepten die in zijn huis werd gevonden en na meldingen dat de artiest verslaafd was aan deze pillen. Hij had al een afspraak staan met een arts die is gespecialiseerd is in de behandeling van patiënten die afhankelijk zijn van drugs.

De zanger en multi-instrumentalist werd op 21 april levenloos aangetroffen in een lift van zijn verblijf en studio in Chanhassen, Minnesota. Hij was 57 jaar oud. Prince had geen testament. De rechter moet bepalen wat er met zijn nalatenschap gaat gebeuren. Die is vele miljoenen waard, onder meer door de royalties van ruim dertig albums en hits als Purple Rain en When Doves Cry.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties