×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Woede over tweet Erik van Muiswinkel

28.05.2016 -

Z’n besluit om te stoppen als Hoofdpiet heeft heel losgemaakt. Het is pas mei en nu al barst de jaarlijkse pieten-discussie los. De woede richt zich nu echter op Erik cq Hoofdpiet zelf.


Erik was de vele negatieve reacties die hij kreeg zat en deelde zijn ongenoegen door een tweet waarin hij schrijft: “Opvallend dat veel onderbuik-tokkies het prima vinden om het woord ‘neger’ te gebruiken, maar woedend worden als ik ze dan kankerlul noem”. Dat leverde woeste reacties op.

“Ik wilde alleen laten zien hoe de tegenstanders zich uiten op de mensen die tegen zwarte piet zijn”, legde Erik uit aan RTL Boulevard. “Ik kon dit alleen met deze woorden duidelijk maken. Natuurlijk wens ik deze jongen niets ernstigs toe.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties