×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Inge Dekker’s wereld stortte in

2016 begon dramatisch voor zwemster

21.05.2016 -

Inge Dekker is druk met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen in Rio. Begin dit jaar zag dat er heel anders uit. De wereld van de 30-jarige zwemster stortte in toen ze te horen kreeg dat ze kanker had.


Natuurlijk deed Inge Dekker mee aan een bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. ‘Toen ik gebeld werd met de uitslag, kon ik niet geloven dat er gezegd werd dat ik het had. Gaandeweg het gesprek sloeg de paniek keihard toe. Er kwam maar één gedachte bij me op. Misschien ga ik wel dood,’ vertelt ze in het Noordhollands Dagblad.

Ze had zich op gegeven moment zelfs verzoen met het einde van haar zwemcarrière. ‘Ik was aan een andere wedstrijd begonnen. Eentje met een echte prijs als inzet.’

De kanker bleek zich in een vroeg stadium te bevinden. ‘De last op mijn schouders werd steeds iets minder.’ Inge’s baarmoederhals en drie lymfeklieren werden verwijderd. ‘Ik heb het leven als hoofdprijs gekregen en ik beschouw de Olympische Spelen als een bonus.’

Maar reken maar wel dat ze daar naar toe gaat om te winnen. ‘Als ik in Rio geen medaille win, zal ik enorm balen.’

Foto: Twitter Inge Dekker

Reacties