×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jan Smit’s bijzondere ritueel

20.05.2016 -

Jan Smit maalt niet meer om welke vorm van kritiek dan ook. De Volendammer heeft zelfs een wekelijks ritueel rond de gemeenste berichten die hij krijgt, vertelt hij.


"Ik pik er elke week de meest gemene of kritische berichten uit en reageer daar dan op een grappige manier op. Zo was er een jongen die op de finaledag van het Songfestival twitterde dat ik commentaar gaf op artiesten die in tegenstelling tot mezelf wel woorden met meer dan zes lettergrepen gebruikte in hun liedjes", noemde Jan bij 100%NL als voorbeeld. "Ik heb toen teruggestuurd dat ik meer platen heb verkocht dan al die artiesten bij elkaar. Dat had ik van tevoren uitgezocht, het klopte ook echt."

Nu hij al twintig jaar in het vak zit, weet Jan hoe hij kritiek naast zich neer moet leggen. "Ik kan er echt helemaal niets mee. Ik vind het zo kansloos. Vorige week werd er geschreven dat ik me boos maakte op die twitteraar, maar ik vind het eerder leuk om er op sommigen te reageren dan dat het me iets doet. Nee, ik ben nooit meer boos of geraakt. Echt niet."

Wat Jan wel raakte, was de elfde plaats die Douwe Bob vorige week veroverde op het Eurovisiesongfestival. De Volendammer, die met Cornald Maas het commentaar verzorgde, was 'wat teleurgesteld'. Berichten dat al vaststaat dat meidenband O'G3NE volgend jaar naar het Songfestival gaat, sprak Jan vrijdag tegen. "Dat is nog helemaal niet besloten. We moeten zelfs eerst nog gaan evalueren over Stockholm. Ik was wel erg onder de indruk van de dames in het nieuwe seizoen van De Beste Zangers, maar dit bericht is echt voorbarig."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties