×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Douwe zondag spoorloos

15.05.2016 -

Het Eurovisiesongfestival kent elk jaar wel een paar relletjes. Dit jaar in Stockholm hadden we al het uitgelekte juryberaadfilmpje van Rusland, de omstreden vlag van Armenië en nu ontstaat rond onze eigen Douwe Bob ook een hoop gespeculeer. Want hoe is de Slow Down-zanger eraan toe na de finale zaterdag?


''Flink teleurgesteld en even niet in staat de pers te woord te staan.'' Dat was zaterdagnacht de officiële verklaring van de AVROTROS voor het feit dat Douwe, anders dan afgesproken, na het behalen van de elfde plek op het evenement geen reactie wilde geven op de uitslag. Hij was moe en wilde meteen naar bed. De volgende dag zou hij fris en fruitig de nationale pers te woord staan.

Maar ook dat gebeurde niet. De 23-jarige Amsterdammer is ook 'the day after' nog niet in staat te reflecteren op zijn prestaties op het Europese podium. Wat de speculaties voedt dat hij misschien meer dan van de teleurstelling, last heeft van een flinke kater.

Tijdens de liveshow verschenen zaterdagavond regelmatig foto's op social media van Douwe die het in de Green Room in de Globe Arena bijzonder naar zijn zin had. Het lange wachten tussen zijn optreden en de uitslag vulde de singer-songwriter met mooie collega-deelneemsters in zijn armen en met het uitdelen van drank. Net als in de voorronde wist Douwe tijdens de finale flink wat whiskey en jenever de Green Room in te smokkelen. Op filmpjes die hij vanuit de arena online zette, is te zien hoe hij zijn mede-strijders enthousiast voorziet van alcohol, stiekem de Green Room ingesmokkeld in een haarspuit.

Tijdens de eerste halve finale deed de Nederlandse songfestivalinzending zich ook al tegoed aan heimelijk meegebrachte sterke drank. Na afloop van de show was hij niet meer in staat de nationale en internationale pers uitgebreid te woord te staan. In een verplichte persconferentie met de tien finalisten reageerde hij kort op twee vragen uit de zaal, maar verder wilde hij niet ingaan op zijn kwalificatie. "Ik ben echt heel moe nu. Ik wil naar bed", was toen het enige wat hij nog kon uitbrengen.

Zondagavond vliegt Douwe met zijn gevolg vanuit Stockholm terug naar Amsterdam. Omroep AVROTROS bezweert dat hij bij aankomst op Schiphol eindelijk iets zal loslaten over zijn belevenissen de afgelopen 24 uur.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: BuzzE en Twitter Douwe Bob

Reacties