×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Cox Habbema overleden

18.04.2016 -

Cox Habbema is maandag overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. Ze was 72 jaar. Behalve actrice, was ze ook theaterregisseur en van 1986 tot 1996 directeur van de Stadsschouwburg in Amsterdam.


Cox debuteerde in 1967 bij Toneelgroep Centrum. Van 1969 tot het midden van de jaren tachtig leefde en werkte ze grotendeels in Oost-Berlijn. Ze werkte toen bij het Deutsches Theater. In Nederland speelde ze in tv-series. Ze had een rol in Medisch Centrum West en het Glazen Huis. Filmrollen had ze in Dokter Vlimmen en De Komst Van Joachim Stiller. In 1982 was ze in een hoofdrol te zien in De Stilte Rond Christine M.

Na haar afscheid van de Amsterdamse schouwburg was ze actief in bestuurlijke functies op cultureel gebied, zoals het voorzitterschap van de Federatie van Kunstenaarsverenigingen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties