Placeholder

Roxette annuleert zomertour

De Zweedse band Roxette heeft de zomertournee geannuleerd. Die zou op 3 juni beginnen. Artsen hebben zangeres Maria Fredriksson geadviseerd de tournee RoXXXette 30th Anniversary af te blazen, vermeldt de band op Facebook.

Roxette zou in juli onder meer optreden op Bospop in Weert. "Uiteraard wensen we Roxette veel beterschap! Bospop gaat ondertussen op zoek naar een passende invulling voor deze vrijgekomen plek in het zondagprogramma'', vermeldt de website van Bospop.
Het laatste optreden van Roxette was op 8 februari dit jaar in Kaapstad in Zuid-Afrika. Marie Frederiksson: “Het zijn 30 fantastische jaren geweest. Ik kijk met veel plezier terug op de wereldtournees van Roxette. Alle shows en herinneringen door de jaren heen zullen altijd een groot deel van mijn leven vormen.
Frederiksson streed in het verleden tegen kanker. In 2002 troffen artsen een hersentumor aan bij de artieste. Een operatie en lange revalidatie volgden. ''Ik ben vooral trots en dankbaar voor de comeback in 2009 na mijn ernstige ziekte. En om in de gelegenheid te zijn Roxette nogmaals over de hele wereld te brengen. Helaas is de tijd van toeren nu voorbij. Ik wil onze fans bedanken die ons hebben gevolgd op dit avontuur."
Roxette brengt op 3 juni nog het album Good Karma uit.