×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Irene schrok van zichzelf

31.03.2016 -

Irene Moors schrok toen ze zichzelf terugzag in de eerste aflevering van De Vreemde Eend. Ze wist dat ze als spelleider consequent moest zijn, maar dat ze zó streng was, dat had Irene niet verwacht. "Ik dacht: doe ik ook zo tegen de kinderen?"


Irene vindt De Vreemde Eend 'te gek' om te presenteren en had daarom aanvankelijk moeite met haar rol als spelleider. "Ik ben dol op spelletjes en had de neiging mee te gaan doen en mee te raden", vertelt ze BuzzE over het programma waarin teams van bekende Nederlanders op zoek moeten naar de vreemde eend in de bijt.

Voor aanvang van de opnamen ging Irene te rade bij onder anderen Carlo Boszhard. "Hij zei: jij bent altijd heel leuk met de gasten en zo, maar als het spel begint, moet je bloedserieus zijn." Dat was Irene, maar toen ze zichzelf terugzag, schrok ze. "Maar soms moet ik ook streng zijn, zeker met Gerard Joling en Jeroen van der Boom als het thuisteam.

Irene wacht zondagochtend overigens niet met knikkende knieën op de kijkcijfers. "Die komen toch wel. Ik ben wel benieuwd, maar zie ze niet als eindoordeel of als cijfer voor het programma. Dit spel heeft zich al bewezen, het is in Engeland en andere landen al een succes."

Zaterdag, als de eerste De Vreemde Eend op de buis is, zit Irene met haar gezin op de bank. "Ik ben benieuwd wat de kinderen ervan vinden. En ik hoop dat ik af en toe een berichtje krijg met 'hé leuk'."

Zo'n bericht komt wellicht van Carlo, met wie ze op RTL jarenlang een presentatieduo vormde. "We zijn niet gescheiden. We zijn nog steeds goede vrienden en hebben nog geregeld contact. Carlo en Irene blijft gewoon een duo, dat einde is niet in zicht. We zijn nu alleen even niet samen op tv."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties