Placeholder

Jan Smit denkt nog iedere dag aan Jaap Buijs

Jan Smit denkt nog elke dag aan Jaap Buijs, die eind juni vorig jaar overleed. Smit, die dit jaar zijn twintigjarig jubileum viert, noemt de invloed van de manager op zijn leven enorm.

"Ik was twaalf toen ik bij hem kwam. Hij nam me al snel mee naar Duitsland omdat we daar minder last met de arbeidsreglementen voor kinderen hadden. Tienduizenden uren hebben we samen doorgebracht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hij heeft me dit vak geleerd, ging overal mee naartoe, regelde alles", aldus de dertigjarige Jan.

Het was ook Buijs die Jan aanspoorde zelf liedjes te gaan schrijven. "Jaap had zo'n gigantische ervaring. Hij was met George Baker en diens liedje Little green bag zelfs in Amerika beland. Hij was een verhalenverteller. Verhalen waarvan je kon leren. Ik moest me altijd aan George spiegelen. Dan hield hij me voor: George schrijft liedjes en kan gitaar spelen. Dat moet jij ook kunnen. Want wie schrijft, die blijft. Als je een hit maakt en je hebt er zelf de rechten van, dan hebben je kleinkinderen daar nog lol van."

Jan viert zijn twintigjarig jubileum als zanger door vanaf nu elke maand op de 20e een nieuwe single uit te brengen. Op 20 september verschijnt zijn nieuwe album.