×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Leona en Daan in finale Maestro

Karin Bloemen valt af

28.02.2016 -

Leona Philippo en Daan Boom strijden volgende week om de titel Maestro 2016. Karin Bloemen heeft haar baton moeten inleveren tijdens de halve finale van het dirigentenprogramma van AVROTROS.


In de halve finale van Maestro namen cabaretière Karin Bloemen, televisiemaker Daan Boom en zangeres Leona Philippo het tegen elkaar op. Daan Boom mocht Verdi's 'Ouverture La Forza Del Destino' dirigeren waarmee hij indruk maakte op de jury en zijn eerste 10 behaalde.

Zowel Karin als Leona maakten wat kleine foutjes tijdens het dirigeren van hun stukken. Grootste struikelblok voor Karin Bloemen was de Symfonie Fantastique van Berlioz.

Uiteindelijk mocht Leona als eerste kandidaat door naar de finale omdat zij de meeste punten van de avond had. Het orkest moest uiteindelijk een keuze maken tussen Daan en Karin. Met 71 procent van de stemmen mocht Daan Boom uiteindelijk door naar de finale. Dit tot groot verdriet van Karin Bloemen.

De finale van Maestro is zondag 6 maart live te zien vanaf 20.20 uur op NPO 1.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties