×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Willem-Alexander terug van skivakantie

25.02.2016 -

Koning Willem-Alexander onderbreekt donderdag zijn skivakantie. Vanuit het Oostenrijkse Lech komt hij naar Amsterdam voor de herdenking van de Februaristaking.


De Februaristaking wordt donderdag voor de 75e keer herdacht in Amsterdam. Tijdens deze tweedaagse actie in 1941 legden tienduizenden mensen het werk neer uit verzet tegen de razzia’s waarbij honderden Joodse mannen door de Duitse bezetters werden opgepakt en afgevoerd.
Bij het standbeeld van de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein is een ceremonie en worden toespraken gehouden. Na die toespraken begeleidt Willem-Alexander oud-stakers bij het leggen van de eerste krans bij de Dokwerker. Ook bezoekt hij op het plein een openluchtfototentoonstelling over de razzia van 1941.
Toenmalig koningin Beatrix en prins Claus woonden in februari 1991 de vijftigste herdenking van de Februaristaking bij.
 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties