×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Staande ovatie voor Mark Rutte

10.02.2016 -

Premier Mark Rutte heeft voor het eerst in Nederland een Correspondents' Dinner gehouden, waar hij naar Amerikaans voorbeeld de pers toesprak, met humor. Hij maakte grappen over de politiek en het feit dat hij nog steeds geen vriendin heeft, maar eindigde serieus, over de persvrijheid.


Ook dreef de premier de spot met coalitiepartner PvdA, die volgens hem allemaal keurige VVD-namen hebben als Lodewijk, Diederik en Eberhard.

Rutte zat aan tafel met actrice Halina Reijn. Behalve pers zaten er veel meer bekende Nederlanders in de zaal en vrienden van de premier, onder wie Gordon, Armin van Buuren, Ruud Gullit en Jort Kelder.

Rutte kreeg een staande ovatie voor zijn speech, die werd gevolgd door een conference van cabaretier Dolf Jansen. Of het diner een nieuwe traditie wordt in ons land hangt af van de opvolger van Rutte. Emile Roemer zei tegen Frits Wester dat als hij premier wordt, hij er in ieder geval mee wil doorgaan. Initiatiefnemer Twan Huys suggereerde dat een vervolg er best in zit.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties