×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over……Bridget Maasland

10.02.2016 -

Naarmate ik ouder word, kan ik steeds slechter tegen verandering. Ik raak al geïrriteerd als ik net een lekkere kleur lippenstift heb gevonden en hij wordt uit de collectie genomen. Nadat Bridget in 2012 bij SBS6 binnen werd gehaald en ik vanwege de verjonging juist plaats moest maken, zaten we twee jaar geleden ineens naast elkaar aan de Shownieuwsdesk. Met argusogen werd naar deze combinatie gekeken. Men hoopte op vuurwerk. Het werd een fantastische samenwerking, die uitliep in vriendschap.


Af en toe had het wel iets te veel weg van Absolutely Fabulous, zwalkend over de Zeedijk op zoek naar een kroeg die nog open was, maar de oppervlakkigheid is uitgemond in diepe affectie. Juist nu gaat ze me verlaten. Dat voelt niet fijn. Bridget gaat naar Net5 om samen met Arie Boomsma die zender een nieuwe look te geven. Ik snap wel dat dat een uitdaging voor haar is, maar ik was net zo lekker aan haar gewend. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van haar. Schema’s zijn omgegooid zodat we haar laatste aflevering Shownieuws samen kunnen doen, nadat we een laatste avondmaal samen hebben genuttigd. Uiteraard hoop ik dat al haar wensen qua ambitie vervuld gaan worden, maar wat ik haar het meeste gun, is rust en liefde op het thuisfront. We hebben het ook zonder drank leuk gehad hoor: met haar zoontje Mees en zijn beste vriendje Sihan aan de favoriete maxi chocolade macarons, thee gedronken met haar lieve ouders, vitamineprikken laten zetten door dokter Marja en samen botox laten spuiten bij dokter Hortoglu, naast de vele Shownieuwsen die we samen presenteerden. Het leven verloopt in fases en het is tijd voor een nieuwe fase voor Bridget. Ik denk dat Bridget met haar 41 jaar nog lang niet is waar ze gaat komen. Zij is nogal een laatbloeier, net als ik. Zodra de rust zich in haar privéleven gaat aandienen, weet ik zeker dat zij zich in haar werk zal ontplooien tot een tweede Linda de Mol. Ze leest een autocue als de beste, ze improviseert als geen ander, haar cynisme heeft plaatsgemaakt voor humor, haar sexyness heeft plaatsgemaakt voor volwassen warme vrouwelijkheid, haar kat-uit-de-boomkijkerigheid heeft plaatsgemaakt voor warmte en empathisch vermogen. Ik hou van die vrouw. Lieve Bridget, ik wens je het allerbeste, je bent uit de collectie, maar wat mij betreft onvervangbaar. Proost!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties