×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Frank Finlay overleden

Roger Moore: ‘Hij was een geweldige tegenspeler’

31.01.2016 -

De Britse acteur Frank Finlay is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat werd dit weekend bekendgemaakt.


"Tot ons grote verdriet moeten wij u mededelen dat Frank zaterdag is overleden, in het gezelschap van zijn familie", staat op de website van Finlay. "Hij was een goede acteur en zijn vrienden en familie zullen hem enorm missen."

Finlay was vanaf de jaren zestig te zien in tientallen producties, waaronder de films Othello (1965) en The Three Musketeers (1973) en de miniserie Casanova (1971). Hij werd één keer genomineerd voor een Oscar, voor zijn rol als Iago in Othello.

Diverse collega's en landgenoten staan op social media stil bij de dood van Finlay. Zo twitterde Sir Roger Moore dat hij een 'geweldige tegenspeler' was in de avonturenfilm The Wild Geese uit 1978.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties