×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Oprah 12 miljoen rijker door één tweet’

27.01.2016 -

Oprah Winfrey heeft dinsdag 12 miljoen dollar verdiend met een enkele tweet. Dat heeft MarketWatch uitgerekend, toen de waarde van de aandelen van Weight Watchers omhoog schoot nadat de mediamagnate een promotiefilmpje deelde via Twitter.


"Eet brood. Val af. Waaatttt?", zo twitterde Oprah dinsdag, met daarbij een video en de oproep net als zijzelf via het programma van Weight Watchers af te vallen. In het filmpje vertelde ze kilo's te zijn kwijtgeraakt ondanks een dagelijkse boterham. In het uur nadat ze de tweet plaatste steeg de waarde van de aandelen van het bedrijf met ruim 2 dollar per stuk. Oprah heeft ongeveer 6 miljoen aandelen in haar bezit en was zelf dus ongeveer 12 miljoen dollar rijker.

Oprah kocht in oktober 10 procent van de aandelen van Weight Watchers en kondigde daarna aan zich te voegen bij andere beroemde woordvoerders van het bedrijf, zoals Jessica Simpson en Jennifer Hudson.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties