Placeholder

David en Victoria Beckham trots op zoon

David en Victoria Beckham stonden zondag langs het parcours van de marathon van Londen. Niet om de Keniaan Eliud Kipchoge te zien winnen, maar in de eerste plaats om hun zoon Romeo aan te moedigen. Romeo deed mee aan de kinderrace en rende voor het goede doel.

"We zijn zo trots. Romeo heeft de minimarathon van Londen gerend voor UNAIDS en fonds 7", zette zijn moeder op Instagram. "Goed gedaan Romeo", schreef ze bij een foto van haar zoon. Victoria stond hem op te wachten bij de finish, samen met vader David en Romeo's broers Brooklyn en Cruz, zo is te zien op de website van People.

Romeo rende dus voor het goede doel, voor het programma van de Verenigde Naties tegen hiv en aids. En specifiek voor het nieuwe fonds 7 dat zijn vader begin dit jaar met Unicef opzette om miljoenen kinderen wereldwijd te ondersteunen. Het fonds 7 is genoemd naar Beckhams geluksnummer op zijn voetbalshirts.

David Beckham gebruikt zijn bekendheid, invloed en connecties om fondsen te werven en wereldleiders aan te sporen om duurzame verbeteringen voor kinderen te realiseren. "De noodzaak om kinderen te helpen is nog nooit zo groot geweest'', zei Beckham in februari. "7 vertegenwoordigt mijn betrokkenheid bij kinderen die het het meest nodig hebben in de wereld. Mijn extra inzet zal de levens van miljoenen kinderen helpen veranderen. Alles wat ik heb gedaan in mijn leven – mijn voetbalcarrière, mijn gezin, heeft geleid tot dit fonds. Ik wil dat mijn kinderen hier trots op zullen zijn."