Katja ‘doneert’ lichaam aan de wetenschap

Actrice en presentatrice Katja Römer-Schuurman stelt voor een nieuw tv-programma haar lichaam ter beschikking aan de wetenschap. Op 26 februari is de eerste aflevering te zien van Bodyscan, maakte de fusieomroep KRO-NCRV dinsdag bekend bij de presentatie van het winterseizoen.

In het populairwetenschappelijke programma gaat het om thema's die te maken hebben met fysieke en mentale gezondheid. Schuurman gaat bijvoorbeeld onderzoeken wat er gebeurt als je lang niet slaapt, waar de pijngrens ligt en of er angsten zijn die je kunt beheersen. Bodyscan is het eerste programma van Schuurman voor de NCRV.

De fusieomroep komt ook met andere nieuwe 'medische' programma's. Joris Linssen is de presentator van Deel je leven. In deze zesdelige serie volgt hij mensen die aan de vooravond staan van een orgaantransplantatie. Voor het programma 'Anita wordt opgenomen' verblijft Anita Witzier in een psychiatrische inrichting, waar ze in gesprek gaat met patiënten.

Het actualiteitenprogramma Brandpunt is vernieuwd en verhuist met ingang van 20 januari van de zondag- naar de dinsdagavond.