Show Bill Cosby geschrapt in Las Vegas

Een show van Bill Cosby (77) in Las Vegas is afgelast na beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de Amerikaanse komiek. De voorstelling van 28 november is geschrapt 'met wederzijdse instemming', liet het Treasure Island casino vrijdag in een verklaring weten.

De 77-jarige acteur is in opspraak geraakt door de beschuldigingen. Meerdere vrouwen zeggen dat ze tientallen jaren geleden door hem zijn misbruikt. De komiek wil niet op de zaken ingaan, maar zijn advocaat spreekt van leugens en laster.

Cosby raakt steeds verder in het nauw en zijn carrière heeft een enorme deuk opgelopen. Naar aanleiding van alle ophef besloten de Amerikaanse aanbieder van internettelevisies Netflix en tv-zender NBC eerder deze week om programma's met Cosby stil te leggen.

Vooralsnog gaat een uitverkochte show van de komiek vrijdag in de stad Melbourne (Florida) door. Ook een voorstelling van volgende week in de stad Yakima (Washington) staat nog op het programma.

De eerste beschuldigingen aan het adres van Cosby dateren van 2005. Twee vrouwen zeiden dat de komiek hen had verdoofd en daarna seksueel misbruikt. Een van de twee diende indertijd een aanklacht in tegen Cosby. Die trof toen een schikking. Sinds begin dit jaar kwamen steeds meer verhalen naar buiten. Alleen al in de afgelopen week vertelden zeker drie vrouwen dat ze door Cosby zijn verkracht, onder wie ex-supermodel Janice Dickinson.

Cosby is vooral bekend van The Cosby Show (1984 – 1992), een sitcom over een Afro-Amerikaanse familie met Cosby aan het hoofd. De serie werd ook in Nederland uitgezonden.